ShippingWatch

Vanskeligt år gav tab på 10 mio. kroner hos Erria

Erria forventer at kunne vende et minus på bundlinjen for 2016 til et plus i 2017, fremgår det af selskabets årsregnskab.

Erria var presset på flere fronter i 2016 og oplevede et stort fald i aktiviteten, så bundlinjen gik i rødt.

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2016.

"Efter en årrække med stærk performance faldt vores aktiviteter inden for byggetilsyn, teknisk rådgivning og inspektioner kraftigt. Det blev kun delvist opvejet af positiv udvikling i øvrige aktiviteter," skriver Erria i regnskabet.

Shippingvirksomhedens omsætning faldt 15 pct. til 71,4 mio. kr., og driftsresultatet før afskrivninger, EBITDA, gik fra et plus på 4,6 mio. kr. i 2015 til et minus på 732.000 i 2016.

Samtidig belastes regnskabet af et resultatmæssigt tab på 12 mio. kr., da ejerandelen i Saigon Shipping blev solgt for 16 mio. kr., selv om den var bogført til 28 mio. kr. Det gav dog et løft i likviditeten til selskabet, der også har flyttet hovedkontor til Køge for at spare omkring 5 mio. kr. om året.

Så trods underskuddet på 9,7 mio. kr. efter skat - efter et nulresultat i 2015 og et plus på 7,9 mio. kr. i 2014 - er Errias likvider kun faldet til 1,7 mio. kr. ved årsskiftet fra 4,5 mio. kr. et år forinden.

Selskabet venter i 2017, at omsætningen vil tage fart og nå op på 90 til 95 mio. kr. Det skal være med til at løfte EBITDA-overskuddet op i niveauet 3 til 4 mio. kr.

Erria-aktien tager mystisk kurshop

Erria køber resten af containerservice-selskab

Erria nedjusterer oven på afvikling af projekter

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere