ShippingWatch

Sydkorea i historisk minus på shipping

Hanjin Shippings konkurs har for første gang nogensinde sendt Sydkoreas samlede regnskab på søfragt i minus.

Seoul
Foto: Jyllands-Posten

For første gang nogensinde har Sydkorea, som er en af verdens største shipping- og værftsnationer, underskud på søfragt. Det viser nye tal, som Sydkoreas nationalbank har offentliggjort fredag, skriver nyhedsmediet Yonhap.

Sydkoreas underskud på søfragt på landets handelsbalance udgjorde 530,6 mio. dollars i 2016. Det første underskud siden landet begyndte at registrere data for sektoren i 2006.

Hanjin Shipping erklæret endeligt konkurs

Årsagen er det totale kollaps og nu officielt konkursramte Hanjin Shipping, der indtil rederigruppens spektakulære betalingsstandsning og containerindustriens hidtil største sammenbrud, var verdens syvende største containerrederi.

Hanjin Shippings betydning for Sydkoreas indsejling på søfragt understreges af, at landets overskud på handelsflåden i 2012 og ved udgangen af den globale finanskrise udgjorde over syv mia. dollars faldende til 4,3 mia. dollars i 2015.

Sydkorea venter flere restruktureringer i hårdt 2017

Sydkorea støtter Maersk Lines partner med milliarder

Værfters kæmpegæld kan give flere asiatiske krak i 2017

Hanjin-chef beder konkurrenter om hjælp til ansatte

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere