ShippingWatch

Hanjin Shipping erklæret endeligt konkurs

Efter måneder i betalingsstandsning og opløsning har en domstol i Seoul fredag erklæret Hanjin Shipping konkurs.

Foto: PR-foto/Hanjin Shipping

En domstol i Seoul har fredag erklæret Hanjin Shipping konkurs. Den sydkoreanske shippinggruppe var verdens syvende største containerrederi, da den gik i betalingsstandsning i 2016 og siden sendte rystelser gennem hele industrien som det største krak nogensinde.

Den endelige konkurs i Hanjin blev afsagt i dag fredag, efter at domstolen for nylig slog fast, at værdien af resterne i rederiet er højere end den værdi, det måtte have som fortsættende virksomhed.

Retten har udpeget en administrator af konkursboet og har sat en frist til 1. maj 2017 for Hanjins kreditorer til at fremkomme med deres krav, og det første kreditormøde er fastsat til 1. juni 2017, skriver flere medier.

Det dybt forgældede Hanjin Shipping kollapsede i sensommeren 2016, da regeringen i Sydkorea overlod rederiet til sig selv, mens myndighederne i stedet valgte at støtte og redde det ligeledes gældsplagede Hyundai Merchant Marine (HMM) fra samme skæbne.

Hanjin bliver erklæret konkurs 17. februar

Sydkorea støtter Maersk Lines partner med milliarder

"Vi samlede HMM op fra det busstoppested hvor rederiet var efterladt"

Sydkoreas regering vil købe Hyundai-skibe

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere