ShippingWatch

Mols-Linien slutter børskarriere af med stil

Mols-Linien havde stor fremgang på både passagersiden og bundlinjen i første halvår af 2016. Regnskabet er det sidste, inden rederiet bliver afnoteret på fondsbørsen i København i oktober.

Flere passagerer, flere afgange og et større overskud.

Mols-Linien slutter med regnskabet for første halvår sin karriere som noteret på Københavns Fondsbørs af i flot stil. Rederiet har sidste handelsdag på børsen 11. oktober, inden det lægger til kaj på markedspladsen OTC listen for unoterede aktier, hvor rederiet har første handelsdag 12. oktober.

I første halvår af 2016 overførte Mols-Linien 608.035 personbilsenheder, hvilket er 11,8 pct. flere personbiler end i første halvår 2015. Antallet af afgange steg med 15,6 pct. til 3402 i perioden.

Regnskabet bekræfter, at vore kunder er godt tilfredse med Mols-Linien"

Carsten Jensen, adm. direktør, Mols-Linien
"Regnskabet bekræfter, at vore kunder er godt tilfredse med Mols-Linien, herunder med at der er kommet cirka 16 pct. flere afgange, der giver kunderne stor fleksibilitet," siger rederiets adm. direktør, Carsten Jensen, i regnskabet.

Det er flere afgange mellem Jylland og Sjælland - blandt andet med timedrift fra begge sider af Danmark i de travleste perioder - der har først til stigningerne. Men også en opgradering af vejen til Sjællands Odde har haft betydning, påpeger rederiet.

Den nye motortrafikvej, der fuldt forbinder motorvejsnettet, sammenholdt med opjustering af hastigheds grænserne (op til 100 km i timen), har medført en betydelig forbedring af tilkørselsforholdene til vores hurtigfærger på Sjælland, skriver Mols-Linien i regnskabet.

"Det er også godt at se, at der sker mange gode tiltag omkring os. Specielt har vi glædet os over den nye motortrafikvej, der gør tilkørselsforholdene til og fra Odden væsentlig nemmere, og nu med en forhøjet fartgrænse på 100 km/t. Vi ser også frem imod den snarlige færdiggørelse af de forbedrede tilkørselsforhold i Aarhus Havn, som vil komme alle vores kunder til gode," siger rederidirektøren.

Der blev sejlet en omsætning i land på 332,7 mio. kr. i første halvår 2016 mod 299,1 mio. kr. i perioden sidste år. Det er en fremgang på 11,2 pct. Rederiets omkostninger udgjorde 236 mio. kr. mod 233,5 mio. kr. i første halvår 2015. Og på bundlinjen var overskuddet på 46,7 mio. kr., hvilket er 32,1 mio. kr. mere end i første halvår 2015.

Mols-Linien fastholder forventningerne til 2016 om et resultat efter skat på 110-130 mio. kr.

Mols-Linien bliver afnoteret

Mols-Linien har sidste handelsdag på børsen i oktober 

Mols-Linien køber gammel kending af Danske Færger 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs