ShippingWatch

Mols-Linien køber gammel kending af Danske Færger

Mols-Linien køber fragt- og passagerfærgen M/F Povl Anker af Danske Færger. Den skal indgå som erstatningsfærge på ruten Rønne-Køge, når rederiet overtager driften på de bornholmske ruter i 2018. Indtil da lejes den tilbage til Danske Færger.

Foto: PR-foto/Faergen.dk

Mols-Linien køber fragt- og passagerfærgen M/F Povl Anker af Danske Færger, som er ejet af rederiet Clipper og den danske stat. Det oplyser selskabet i meddelelse til fondsbørsen onsdag.

Salget sker i forlængelse af, at Mols-Linien har vundet kontrakten på færgedriften på to bornholmske ruter fra 2018, hvor den nuværende aftale mellem Danske Færger og Transport- og Bygningsministeriet udløber.

Den følger samtidig i halen på bestillingen af en to nye hurtigfærger i juni, hvoraf den ene skal indsættes på ruten Rønne-Køge i 2018.

Dermed er færgerederiet godt i gang med at gøre sig klar til at overtage færgedriften på Rønne-Køge og Rønne-Ystad om to år.

"Vi har sammensat en flåde, der skaber de rigtige rammer for en optimal transportløsning på Østersøen. Her spiller den nybyggede fragt- og passagerfærge en hovedrolle, mens M/F Povl Anker vil være en velkendt færge at have i baghånden som erstatning for denne og hurtigfærgerne. Overtagelsen er samtidig et led i at sikre en smidig overgang mellem Danske Færger og Mols-Linien," udtaler adm. direktør Søren Jespersen.

M/F Povl Anker tilbagechartres til Danske Færger frem til 31. august 2018. Herefter vil M/F Povl Anker fortsætte som erstatningsfærge på ruterne til Bornholm, når Mols-Linien overtager driften 1. september 2018, oplyser selskabet.

Den godsbærende passagerfærge er bygget på Aalborg Værft og blev leveret i 1978. Det har plads  til ca. 1500 passagerer og 260 personbiler.

Mols-Linien bestiller endnu en færge

Mols-Linien bestiller færge til ny Bornholm-rute

Mols-Linien underskriver bornholmsk kontrakt

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs