ShippingWatch

Mols-Linien underskriver bornholmsk kontrakt

Rederiet Mols-Linien har nu officielt skrevet under på kontrakten om betjeningen af færgedriften til og fra Bornholm fra 2018 og ti år frem. Underskrivelsen var udsat på grund af en klage fra Danske Færger, som er delejet af Clipper.

Foto: Ole Lind/POLFOTO/arkiv

Rederiet Mols-Linien har nu officielt sikret færgedriften til og fra Borholm fra 2018 og ti år frem.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse, hvor det skriver, at kontrakten med Transport- og Bygningsministeriet nu er underskrevet.

Aftalen løber fra 1. september 2018 til 31. august 2028 og gælder ruterne Rønne-Ystad og Rønne-Køge. Rederiet vil nu gå i gang med at bygge fundamentet for betjeningen af ruterne, lyder det i meddelelsen.

På ruten Rønne-Køge indsættes en nybygget, specialdesignet færge og på ruten Rønne-Ystad indsættes hurtigfærger af samme type, som rederiet anvender på Kattegat.

Vi sover helt trygt om natten og mener ikke, at der er noget i den sag"

Søren Jespersen, topchef, Mols-Linien
Ruterne har hidtil været betjent af Danske Færger, som er ejet af Clipper Group og den danske stat. Efter at været blevet forbigået klagede selskabet, og derfor har underskrivelse af kontrakten været udsat.

Mols-Liniens topchef, Søren Jespersen, oplyser, at Klagenævnet for Udbud, som skal behandle klagen, i sidste uge afgjorde, at klagen ikke skulle have opsættende virkning. Det har banet vejen for, at blækket kunne komme til papiret.

Selv om der udestår en afgørelse i klagesagen, giver det ikke Mols-Linien anledning til bekymring.

"Vi sover helt trygt om natten og mener ikke, at der er noget i den sag. Vi mener, at vi opfylder samtlige krav i udbuddet, så vi er sikre på, at der ikke er noget at komme efter," siger Søren Jespersen.

Da kontrakten blev tildelt i første omgang tilbage i maj, var begrundelsen fra Transport- og Bygningsministeriet blandt andet, at Mols-Linien havde tilbudt at kunne sænke billetpriserne med omkring 50 pct.

Mols-Linien opjusterer forventningerne til 2016

Danske Færger klager over Mols Liniens bornholmer-kontrakt

Clippers Danske Færger tabte til Mols-Linien på Bornholm

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs