ShippingWatch

FN-rapport: Nordkoreanske skibe bryder sanktioner

Ifølge en fortrolig FN-rapport fortsætter nordkoreanske skibe med at bryde internationale sanktioner mod styret gennem navneskift og ved at benytte andre landes flag, skriver Reuters.

Foto: Vincent Yu

Et nordkoreansk rederi, der er på FN's sanktionsliste mod landet, fortsætter med at vige uden om gennem brug af fremmede flag, navneskift og andre manøvrer for at sejle våben til havne i Mellemøsten og Afrika.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en ny fortrolig rapport fra et panel, som FN's sikkerhedsråd har nedsat for at overvåge, at sanktionerne mod det nordkoreanske styre bliver overholdt. Men ifølge den nye rapport fortsætter styret med at eksportere våben og udstyr på skibe, der forsøger at skjule deres identitet.

"Der kan stilles alvorlige spørgsmålstegn ved effektiviteten af de nuværende sanktioner," skriver panelet i sin rapport, som Reuters har fået adgang til.

Vestlige diplomater siger til nyhedsbureauet, at USA arbejder på at få Kina til nægte nordkoreanske skibes adgang til havne, efter at Nordkorea den 6. januar gennemførte en test af landets atomudstyr. Landet har væren underlagt FN-sanktioner siden 2006.

Agent dømt for massiv våbensmugling til Nordkorea 

FN udsætter aftale om international våbenhandelstraktat

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs