ShippingWatch

FN udsætter aftale om international våbenhandelstraktat

Ingen underskrifter, kun udsættelse. Det er resultatet af de forhandlinger om en international våbenhandelstraktat, som FN har ført i de seneste fire uger. En aftale forventes nu i stedet at falde på plads ved FNs generalforsamling i oktober, vurderer Amnesty International.

Foto: Vincent Yu

De seneste fire uger kunne være endt med en global våbenhandelstraktat for FNs medlemslande. Men især stormagternes interesser har gjort enighed umulig, og derfor er forhandlingerne nu udskudt til oktober, hvor FN holder generalforsamling. Amnesty International skønner, at traktaten vil falde på plads til efteråret.

Formålet med en international våbenhandelstraktat er at yde beskyttelse til befolkninger i konfliktzoner i verden og forhindre, at våben ikke distribueres uden kontrol. Derfor har FNs medlemslande forhandlet over fire uger, men enighed er det ikke kommet til. Det skyldes primært, at der har været uenighed om, hvorvidt ammunition også skal omfattes af traktaten, hvilket især USA har været modstander af.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs