ShippingWatch

Den Danske Maritime Fond afsætter 17 mio til uddannelse

Efter at have bevilget 100 MBA-legater har bestyrelsen i Den Danske Maritime Fond afsat 17 millioner kroner til seks forskellige uddannelsesaktiviteter over de næste to år.

Den Danske Maritime Fond afsætter 17 millioner kroner over de næste to år til en række uddannelsesmæssige aktiviteter. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse mandag.

Bevillingen fra fonden efterfølger de 100 maritime MBA-legater, som fonden havde bevilget frem til september 2015. Dette program er blev godt modtaget, skriver fonden, og det vil blive fortsat på ændrede betingelser, hvor fonden fremover vil dække 50 procent af det såkaldte tuition fee.

Tommy Thomsen ny formand for Den Danske Maritime Fond

Den nye bevilling på 17 millioner kroner skal støtte i alt seks forskellige initiativer over de næste to år:

1. Fortsættelse af det Maritime MBA program.

Dette program vil blive fortsat på ændrede betingelser idet Fonden fremover vil dække 50 procent af tuition fee.

2. Vessel Manager uddannelse på Maskinmesterskolen København.

Fonden har støttet udviklingen af dette program og tilbyder nu at støtte de virksomheder, der ønsker at sende medarbejdere på denne videreuddannelse. Støtten vil udgøre op til 85 procent af tuition fee efter eventuel anden støtte.

3. Talentprogrammer. Tilbud til de maritime skoler om udvikling af et talentspor.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har muliggjort udbud af særlige initiativer for talenter (”Talentbekendtgørelsen”). Fonden stiller midler til rådighed for de maritime skoler til at foretage udviklingen af sådanne særlige programmer.

4. Fokus på internationalisering.

Fonden støtter allerede udlandsophold for de studerende på de maritime skoler og har gjort det gennem flere år. Fonden tilbyder nu også økonomisk støtte til studie- og praktikophold for studerende på masterniveau med maritim vinkel.

5. Maritime uddannelseskoordinatorer.

Fonden tilbyder støtte til etablering af ”Maritime uddannelseskoordinatorer” i forskellige maritime klynger fx Sønderjylland (Esbjerg), Fyn, Sjælland (København). Tanken er at søge etableret tilsvarende lærlinge-koordinations-funktioner for uddannelse af faglærte til den maritime branche som i dag, med succes, fungerer i Nordjylland.

6. ”Den Danske Maritime Fonds Jubilæumsforelæsninger om fremtiden”.

I anledning af Fondens 10-års dag, stiller Fonden midler til rådighed for fem universiteter i Danmark til afholdelse af en åben gæsteforelæsning med en international anerkendt og førende akademisk personlighed indenfor et udvalgt emne af særlig interesse for Det Blå Danmark.

Blue MBA sætter ny rekord i antal studerende

Tommy Thomsen: Jeg tjekkede aldrig ud fra shipping

"To år med CBS Maritime - her er de første resultater"

Ny ph.d skal kortlægge fremtidens vindmøllemarked

 

 

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere