ShippingWatch

Nordea: Så meget kan DFDS tjene på aftalen i kanalen

Nordea venter, at DFDS kan øge driftsoverskuddet på kanalen fra 105 millioner kroner i år til 179 millioner kroner i 2016.

Der er store indtjeningsmuligheder for det danske rederi DFDS på Den Engelske Kanal.

Det vurderer Nordea, efter at rederiet efter flere måneders tovtrækkeri har landet en aftale med konkurrenten Eurotunnel, SCOP-Seafrance og den franske stat i land - en aftale som formentlig vil give en mere blid konkurrence på kanalen.

Især én dansk shippingaktie klarer sig rigtig godt 

"Der ligger et stort indtjeningspotentiale og venter, da der er god volumenvækst på kanalen. Det giver DFDS mulighed for at operere sine færger med høj kapacitetsudnyttelse, hvilket har en meget stor svingfaktor til bundlinjen, da der er mange faste omkostninger forbundet med færgedrift," skriver banken i en kommentar.

Nordea venter, at DFDS kan øge driftsoverskuddet på kanalen fra 105 millioner kroner i år til 179 millioner kroner til næste år. DFDS har selv meldt ud, at det regner med et plus på Den Engelske Kanal i 2015.

Nødraketter og slisker brugt i kampen mod DFDS

Nordea: Kanalen vil levere solid indtjening til DFDS 

DFDS stiger efter fransk færgehistorie 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs