Svendborg-rederi ud af 2014 med overskud

Nordane Shipping kom ud af 2014 med et overskud på 1,9 mio. kr. I året har selskabets partrederier solgt skibe for 33 mio. kroner, oplyser adm. direktør Niels Højlund Hansen til ShippingWatch.
Foto: IMO
Foto: IMO

Svendborg-rederiet Nordane Shipping, der blandt andet har aktiviteter med slæbebåde, kunne notere et plus på bundlinjen i 2014 på 1,9 millioner kroner, viser regnskabet. Det er en fremgang fra et underskud på 1,9 millioner kroner året forinden.

Bruttoresultatet endte på 6,1 millioner kroner mod 4,8 millioner kroner i 2013, og rederiet har de seneste år solgt ud af både skibe og nedskrevet på et byggefirma for at modstå presset, der siden krisens begyndelse i 2008 har ramt shippingindustrien bredt.

Hovedselskabet Stevns Holdings A/S, som Nordane Shipping hører under, fik et resultat på 9,7 millioner kroner, fortæller Niels Højlund Hansen, adm. direktør og skibsreder, i en kommentar til ShippingWatch.

Skibssalg 

Nordane Shipping har seks partrederier tilknyttet, som ikke fremgår af regnskabet. Ifølge Niels Højlund Hansen er partrederierne, som er skibe ejet i et fællesskab af flere, kommet fint ud af 2014 med et overskud på 49 millioner kroner, blandt andet på grund af salg af skibe:

"Driften gav 16 millioner kroner i overskud, og salg af skibe gav 33 millioner kroner," siger han og fortsætter:

"Det har været svært siden 2008 i vores branche."

Blad: Illegale sømænd koster Nordane 780.000 kr 

Hvorvidt partrederierne vil sælge flere skibe fra i løbet af år, kommer helt an på udbud og efterspørgsel, understreger han. Men indtil videre er det gået "nogenlunde" i første halvdel af året, som han siger:

"Det ser fornuftigt ud. Vi kommer ud med sorte tal. Vi er altid i markedet med partsrederierne for at gå ind i investeringer. Men i de her tider, er man lidt tilbageholdende med, hvad man investerer i grundet krisen, og den er vi ikke ude af endnu."

Svendborg-rederi må sælge ud for at nedbringe gæld 

Nielsen & Bresling får underskud på 42 mio kr 

MH Simonsen i plus for første gang i fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også