Blad: Illegale sømænd koster Nordane 780.000 kr

Ifølge 3Fs medlemsblad Fagbladet har det fynske rederi Nordane Shipping accepteret at betale en bøde på 780.000 kroner for ulovlig beskæftigelse af filippinske søfolk.
Foto: Marinvest
Foto: Marinvest

Det fynske rederi Nordane Shipping må betale en bøde på 780.000 kroner for ulovlig beskæftigelse af filippinske søfolk. De var hyret på en dansk isbryder uden dansk arbejdstilladelse ifølge fagforeningen 3Fs medlemsblad Fagbladet.

Ifølge bladet har rederiet netop accepteret, at det skal betale en gigantisk bøde på 780.000 kroner. Det skyldes, at rederiet brød udlændingeloven, da der blev brugt filippinske sømænd, da rederiets skibe brød is i danske farvande i 2011.

Kort før retsmøde i Svendborg i sidste uge valgte rederiet angiveligt at betale bøden.

"Bøden er på 780.000 kroner. Det er dobbelt op i forhold til Rigsadvokatens takster, idet der forelå skærpede omstændigheder, siger Henning Christiansen, der er senioranklager hos Fyns Politi, til Fagbladet.

Skibsreder Niels Højlund Hansen, der står bag Nordane Shipping, ønsker ikke at kommentere sagen, men oplyser ifølge bladet blot, at rederiet har "accepteret bøden".

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også