ShippingWatch

Salg af Torm-lån kan ramme tyske banker

Tyske banker vil blive tvunget til at sælge ud af lån og skibe i løbet af 2014 i et omfang ikke tidligere set under krisen, mener iagttagere. Torm-bankernes salg af lån spiller en vigtig rolle.

Foto: HSH Nordbank

Flere storbankers salg af deres lån til kapitalfonde i bl.a. danske Torm, som Nordea, franske BNP Paribas og Danmarks Skibskredit har aktiveret, vil få betydning for de overvejelser, der i disse måneder gøres i en række tyske og stærkt shipping-eksponerede banker og deres revisorer.

Det vurderer kilder i shippingbranchen over for ShippingWatch. De peger på, at flere kendte eksempler på storbankers exit i shippingporteføljer vil udløse en langt større aktivitet i tysk shipping i 2014 end hidtil under krisen i form af salg af lån og skibe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs