Kinesere skal bygge hele 30 tørlastskibe

Et antal kinesiske værfter har angiveligt reddet sig ordrer på 30 tørlastskibe hos en græsk reder til en samlet værdi på mere end 1,5 mia. USD.
Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto

30 tørlastskibe til en samlet værdi af 1,5 mia. USD. Så stor er den samlede ordre afgivet til en række kinesiske værfter, skriver Asiais. Ordrene er angiveligt afgivet af den græske ejer Cardiff Marine med George Economou i spidsen.

De mange ordrer skal være kommet på plads efter en længere proces, hvor George Economou og Cardiff Marine først bestilte op til fire newcastlemax-skibe hos værftet Hudong-Zhonghua Shipbuilding. Derudover har ejeren senest bestilt to yderligere newcastlemax-skibe på 208.000 dwt og option på endnu fire hos det statslige værft Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Hos værftet Yangzijiang Shipbuilding er det ligeledes blevet bekræftet, at ejeren tidligere også har bestilt fire skibe med option på yderligere to.

Samlet mener analytikere, at der i alt er underskrevet kontrakter på 30 skibe, og at det skal være sket i et forsøg på at komme stigende nybygningspriser i forkøbet, skriver Asiasis og tilføjer, at priserne på Capesize er steget fem procent i år.

George Economou har indtil videre rejst 40-50 procent af den fornødne kapital til ordreafgivelserne ved hjælp af egenkapital, og det kan ifølge analytikere også komme på tale, at selskabet tager eksterne investorer med ind over kontrakterne på de helt store skibe, der har en værdi af 55,5-58 mio. USD stykket.

I sidste uge indgik Scorpio Bulkersat en række store aftaler om nybygninger af i alt 15 nye tørlastskibe i Japan og Kina. Det drejer sig i alt om 11 Ultramax-skibe i størrelsesordenen 60.000 - 64.000 dwt, og derudover er der også underskrevet aftaler om fire såkaldte Kamsarmax-skibe på 81.000 - 84.000 dwt.

Platou: Opsving i shipping ligger lige om hjørnet

Fragt af jernmalm dæmper ophugningslyst 

Scorpio Bulkers køber 15 skibe til 455 mio. USD 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også