ShippingWatch

Platou: Opsving i shipping ligger lige om hjørnet

En meget lavere vækst i flåden de kommende to år vil puste tiltrængt liv i markedet, skriver analysehuset Platou i en kvartalsanalyse.

Foto: Masterbulk

Shippingbranchens tilstand tilbyder i øjeblikket attraktive muligheder for rederne for at investere inden et muligt opsving. Platou har gennem en længere periode peget på, at en lav vækst i flåden skulle være med til at underbygge en bedring i markedet. Og det ser nu ud til at være på vej, skriver Platou i sin kvartalsanalyse.

Som det ser ud i dag, er de attraktive værfter nemlig fyldt op godt ind i 2016, og det betyder ifølge analysehuset, at selvom mange har bestilt nye skibe på grund af det attraktive prisniveau, så vil den forventede flådetilvækst de kommende to år blive meget lav og puste til en opblomstring af markedet. Dertil kommer, at priserne på både nybygninger og second hand skibe er ved at stige igen, henholdsvis 10-15 pct. og 20 pct. på second hand tørlastskibe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs