ShippingWatch

Arabisk reder i ny aftale med Vale om mega-bulkers

Oman Shipping Company har sikret sig finansiering til at bygge fire af verdens største tørlastskibe, som skal lejes ud til Vale International.

Tørlastrederiet Oman Shipping Company har lukket en aftale med Bank Muscat om finansieringen af fire nye VLOC-skibe på hver 400.000 dwt. Den samlede aftale har en værdi af 355,8 mio. USD, skriver Reuters.

Udover Bank Muscat indgår også Bank Dhofar i den 12-årige aftale om finansieringen af de fire store skibe, som ifølge Reuters skal udlejes til tørlastrederiet Vale International for en periode på 20 år.

Vale International har tidligere indgået en aftale med Omans myndigheder om eksport af 9 mio. ton jernmalm om året fra mineselskabets terminal. Jernmalmen skal hovedsageligt fragtes til det sydlige Asien og Indien.

Mens der ikke er noget problem i at sejle til de dele af Asien, så har de store såkaldte Valemax-skibe på 400.000 dwt siden januar 2012 ikke måtte anløbe kinesiske havne.  Myndighederne har henvist til sikkerheden, men kineserne har frygtet, at de store skibe ville sænke de i forvejen lave rater og dermed ramme shippingindustrien i landet. Seneste udvikling i sagen tyder dog på, at de kinesiske myndigheder overvejer at åbne for sejladsen med VLOC’ere, så de kan få mere af den efterspurgte jernmalm til landet.

Medie: Kina overvejer at skrotte Valemax-forbud

Vales overskud dykkede i 2. kvartal 

Fragt af jernmalm dæmper ophugningslyst  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs