ShippingWatch

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

En revolution i international shipping, der kun lige er begyndt, omfattende snyd med bunkerolie og kapitalmarkedsdag i A.P. Møller - Mærsk, var blot nogle af sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch.

Shipping i orkanens øje

International shipping er ikke kun under forandring. Ifølge non-executive president ved Clarkson Research, Martin Stopford, er der tale em en regulær revolution, der kun lige er begyndt. Det hav han flere bud på under konferencen i København Global Maritime Trends arrangeret af CBS Maritime.

På samme konference kritiserede professor of Marketing and Logistics ved Cranfield School of Management, Martin Christopher, shippingbranchen for netop at reagerere for langsomt på forandringer i verdenshandlen. Der tænkes for traditionelt, mener han.

Stopford: Shipping er midt i en revolution 

Professor: Shipping reagerer for langsomt på forandring 

Udskiftning i USTC

Den store danske shipping- og bunkerkoncern United Shipping & Trading Company (USTC) var i sidste uge igennem flere forandringer:

Torben Østergaard henter ny direktør i DSV

Erria i overraskende exit fra bestyrelsen i Uni-Tankers 

Torben Østergaard: Lederskifte nødvendigt i kriseselskab 

 

Bunkerudfordring

Snyd med bunkerolie er fortsat en stort problem, der ifølge f.eks. danske D/S Norden kan betyde, at flere procent aldrig kommer over på skibet.

Singapore vil bunkersnyd til livs  

Norden: Bunkersnyd kan hurtigt udgøre 3-4 procent 

Status hos Maersk

Torsdag afholdte A.P. Møller - Mærsk for kun anden gang i selskabets historie en kapitalmarkedsdag i København med fokus på Maersk Line og Maersk Drilling.

Udenlandske analytikere giver topkarakter til Maersk 

KG-fondene er de eneste sikre tabere på Triple-E 

Søren Skou: P3 afgørende skridt i fortsatte besparelser

Maersks nye rating er en almindelig middelkarakter 

 

 

Nye tiltag i Arktis

Det danske fragtskib MV Nordic Orion har lagt Nordvestpassagen bag sig efter seks dages sejlads i det isfyldte farvand. Med gennemsejlingen af Nordvestpassagen gør det issikrede danske fragtskib noget, intet andet fragtskib tidligere har gjort.

Dansk skib ude af Nordvestpassagen 

Nordic Bulk følger skibene via satellit

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs