ShippingWatch

Minister åbner for at uddanne flere skibsførere

Danmark uddanner ikke nok skibsførere, og skal vi være Europas maritime hub er kvalificeret arbejdskraft en nødvendighed. Minister åbner for at uddanne flere.

Foto: Henrik Sørensen

Der bliver uddannet alt for få danske skibsførere, mener Søfartens Ledere. Og fortsætter udviklingen kan det få indflydelse på Danmarks placering på det maritime landkort. Kvalificeret arbejdskraft er nemlig en vigtig del af det store billede for at kunne tiltrække rederier og andre maritime virksomheder, lyder det fra organisationen. Det skriver Børsen.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil nu kigge på, om der skal uddannes flere navigatører og skibsførere:

"Men det skal gøres i et samarbejde med rederierne, for vi skal sørge for, at der er arbejde og uddannelsespladser til alle, hvis vi optager flere på navigationsskolerne i Marstal og på Skagen," siger han til Børsen.

Søfartens Ledere: Beskæftigelse er fokus i 2013 

I dag ligger ledigheden blandt skibsførere på omkring to pct., og det kan ifølge Søfartstyrelsen blive et problem, når skibsfarten kommer fri af krisen og igen har midler til at ansætte. Risikoen er, at der simpelthen vil være mangel på kvalificerede medarbejdere. Derfor glæder ministerens udmelding også direktøren for Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn.

Nul ledighed blandt skibsofficerer truer væksten 

Har vi snart set den sidste dansker på broen?

Minister: Hold øje med maskinmestrene 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs