Minister åbner for at uddanne flere skibsførere

Danmark uddanner ikke nok skibsførere, og skal vi være Europas maritime hub er kvalificeret arbejdskraft en nødvendighed. Minister åbner for at uddanne flere.
Foto: Henrik Sørensen
Foto: Henrik Sørensen

Der bliver uddannet alt for få danske skibsførere, mener Søfartens Ledere. Og fortsætter udviklingen kan det få indflydelse på Danmarks placering på det maritime landkort. Kvalificeret arbejdskraft er nemlig en vigtig del af det store billede for at kunne tiltrække rederier og andre maritime virksomheder, lyder det fra organisationen. Det skriver Børsen.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil nu kigge på, om der skal uddannes flere navigatører og skibsførere:

"Men det skal gøres i et samarbejde med rederierne, for vi skal sørge for, at der er arbejde og uddannelsespladser til alle, hvis vi optager flere på navigationsskolerne i Marstal og på Skagen," siger han til Børsen.

Søfartens Ledere: Beskæftigelse er fokus i 2013 

I dag ligger ledigheden blandt skibsførere på omkring to pct., og det kan ifølge Søfartstyrelsen blive et problem, når skibsfarten kommer fri af krisen og igen har midler til at ansætte. Risikoen er, at der simpelthen vil være mangel på kvalificerede medarbejdere. Derfor glæder ministerens udmelding også direktøren for Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn.

Nul ledighed blandt skibsofficerer truer væksten 

Har vi snart set den sidste dansker på broen?

Minister: Hold øje med maskinmestrene 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også