ShippingWatch

Minister skuffet over britisk skibsregister

Der er fuld knald på markedsføringen af London som vækstcenter i shipping under London International Shipping Week, men transportministeren er skuffet.

Foto: Hanjin

Den britiske shippingindustri, politikere, lobbyister og medier, markedfører i disse dage London som et europæiske vækstcenter for maritime virksomheder under London International Shipping Week, men ambitionerne synes endnu ikke at have støtte i form af et stigende antal skibe under britisk flag.

Tirsdag måtte den britiske transportminister Stephen Hammond erkende, at udviklingen er skuffende, og at der skal ske en forbedring, hvis ambitionerne om maritim vækst og beskæftigelse skal indfries.

Mindre en halvdelen af britisk-ejede skibe sejler i dag under UK-flag, og det er skuffende, sagde Stephen Hammond tirsdag under et af de talrige seminarer og konferencer, der finder sted rundt om i den engelsk hovedstad i denne uge.

Danske rederier skrumper i 2013 

""Jeg ser gerne, at antallet af skibe under britisk flag stiger," understregede transportministeren ifølge Lloyd's List og tilføjede, at markedsføringen af det britiske skibsregister inkluderer Storbritannien som en troværdig lokation med stabil lovgivning og en attraktiv tonnagebeskatning.

Stephen Hammond fremhævede vigtigheden af et tæt samarbejde med landets shippingindustri med henblik på at skabe vækst i skibsregistret og den maritime sektor, og at briterne, uanset hvad, har betydelig indflydelse i global søfart i kraft af, at FNs søfartsorganisation International Maritime Organization, IMO, har sit hovedsæde i London.

Briterne vil udnytte global PR-effekt fra Marco Polo 

Evergreen udflager til Storbritannien

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs