Minister skuffet over britisk skibsregister

Der er fuld knald på markedsføringen af London som vækstcenter i shipping under London International Shipping Week, men transportministeren er skuffet.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

Den britiske shippingindustri, politikere, lobbyister og medier, markedfører i disse dage London som et europæiske vækstcenter for maritime virksomheder under London International Shipping Week, men ambitionerne synes endnu ikke at have støtte i form af et stigende antal skibe under britisk flag.

Tirsdag måtte den britiske transportminister Stephen Hammond erkende, at udviklingen er skuffende, og at der skal ske en forbedring, hvis ambitionerne om maritim vækst og beskæftigelse skal indfries.

Mindre en halvdelen af britisk-ejede skibe sejler i dag under UK-flag, og det er skuffende, sagde Stephen Hammond tirsdag under et af de talrige seminarer og konferencer, der finder sted rundt om i den engelsk hovedstad i denne uge.

Danske rederier skrumper i 2013 

""Jeg ser gerne, at antallet af skibe under britisk flag stiger," understregede transportministeren ifølge Lloyd's List og tilføjede, at markedsføringen af det britiske skibsregister inkluderer Storbritannien som en troværdig lokation med stabil lovgivning og en attraktiv tonnagebeskatning.

Stephen Hammond fremhævede vigtigheden af et tæt samarbejde med landets shippingindustri med henblik på at skabe vækst i skibsregistret og den maritime sektor, og at briterne, uanset hvad, har betydelig indflydelse i global søfart i kraft af, at FNs søfartsorganisation International Maritime Organization, IMO, har sit hovedsæde i London.

Briterne vil udnytte global PR-effekt fra Marco Polo 

Evergreen udflager til Storbritannien

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også