Maersk-branden er slukket

Knap en uge efter at der brød brand i et par containere ombord på Maersk Kampala, er det nu endelig slut med slukningsarbejdet.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Brandslukningen på containerskibet Maersk Kampala skulle nu endelig være et overstået kapitel, og de sidste gløder er endelig gået ud. Sådan lyder meldingen fra Maersk onsdag eftermiddag. Dog kommer der ifølge rederiet stadig lidt røg fra et par af de udbrændte containere, som befinder sig i den forreste del af skibet. Brandslukningsfartøjer og brandfolk ombord fortsætter derfor med at spraye vand på containerne for at sikre, at der ikke igen skal ske en brandudvikling.

Maersk Kampala, der kan fragte 6.802 teu, ligger for øjeblikket for anker 9 sømil fra Ras Sudr Terminal i Egypten, mens der evalueres på skibets nærmeste fremtidsplaner.

Suez-agent overrasket over Cosco-angreb  

"Den operative planlægning har nu højeste prioritet, herunder skal der vælges havn, laves beredskabsplaner for godset, samt skal det vurderes, om skibet kan vende tilbage til tjeneste," hedder det i en meddelelse fra Maersk.

Branden opstod 28. august, og efter en kortvarig melding om at ilden i to containere var under kontrol, bredte den sig i dagene efter til yderligere fire containere. Årsagen til brandens opståen er endnu ukendt, men branden kunne udvikle sig, fordi dårligt vejr i området forhindrede slukningsfartøjerne i at komme tæt nok på Kampala, så deres vandstråler kunne nå.

I de seneste dage har slukningsmandskabet åbnet nærstående containere og fyldt dem med vand, for at sikre at ilden ikke kunne få fat og gøre yderligere skade, og det ser nu ud til at have effekt.

Skibsbrand på Maersk-skib ved Suez 

Maersk-branden har bredt sig

Maersk følger spændt udviklingen i Egypten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også