ShippingWatch

Maersk følger spændt udviklingen i Egypten

Maersk har ca. 7.000 ansatte i Egypten, hvoraf langt de fleste er egyptere. Kun en mindre gruppe udenlandske ansatte opholder sig i landet, skriver Ritzau.

Mens uroen eskalerer i Egypten, holder danske virksomheder med ansatte i Egypten vejret og følger situationen tæt. Det gælder ikke mindst A.P. Møller - Mærsk, der har 7.000 ansatte i landet, skriver Ritzau.

Dermed er rederi- og oliekoncernen en af de største danske virksomheder i Egypten med blandt andet Egyptian Drilling Company, APM Terminals og Maersk Drilling i landet. I lighed med andre virksomheder fortsætter forretningerne også her som vanligt indtil videre, bortset fra det høje alarmberedskab, oplyser pressechef i A.P. Møller-Mærsk, Louise Münter til Ritzau.

 Drewry: Rederierne står godt rustet til lukning af Suez

 "På nuværende tidspunkt fortsætter vores aktiviteter uændret, men vi følger udviklingen meget tæt for at sikre vores medarbejdere og pårørende," siger Louise Münter.

Maersk har cirka 7.000 ansatte i Egypten i alt, hvoraf langt de fleste er egyptere. Kun en mindre gruppe udenlandske Maersk-ansatte opholder sig i Egypten, oplyser hun. Torsdag besluttede Udenrigsministeriet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Egypten på grund af omfattende uro i landet.

Leth: Ingen påvirkning af Suezkanalen 

Hidtil har anbefalingen været, at danskere kun skulle holde sig fra hovedstaden Kairo og andre egyptiske storbyer, men nu gælder det også turistområderne ved Rødehavet og Aqababugten.

Uroen er eskaleret, efter militæret greb ind og fjernede de lejre, som tilhængere af den afsatte egyptiske præsident har opretholdt i Kairo og andre steder, siden det egyptiske militær afsatte præsident Mohamed Mursi den 3. juli.

Seneste tal lyder, at omkring 600 mennesker blevet dræbt siden onsdag.

Massakren i Egypten kan begrænse services ved Suez

Suez-kanalen under militærbeskyttelse 


Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs