Maersk-branden har bredt sig

Ilden ombord på Maersk Kampala har på femtedagen fat i seks containerne i skibets stævn, og mandskabet er blevet isoleret i skibets opholdsområde.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I torsdags udbrød der brand i et par containere ombord på skibet Maersk Kampala, der ligger lidt syd for indsejlingen til Suez-kanalen. Situationen, som ellers så ud til hurtigt at være under kontrol, er siden forværret, og seneste melding fra Maersk går på, at mandskabet nu er blevet isoleret i bagenden af skibet, mens man forsøger at få kontrol over den brand, som breder sig i de forreste containerrum.

Ifølge en opdatering fra Maersk mandag morgen, så var det under lørdagens vejrlig svært for slukningsfartøjerne at komme tæt nok på containerskibet, og dermed var det svært at få det optimale ud af slukningsarbejdet.

Ilden nåede som sagt at sprede sig, men sent lørdag og søndag var vejret bedre, og ifølge Maersk er der igen kommet kontrol over ilden, så der mandag morgen fortsat kun er ild i seks containere.

Slukningsmandskabet ombord er begyndt at skære containere op, så man på den måde kan forhindre, at branden spreder sig yderligere. Det sker blandt andet ved at fylde containere op med vand. Yderligere et hold brandmænd vil ankomme til skibet mandag aften, så man forhåbentlig kan få bugt med skibsbranden på Maersk Kampala.

Tidligere har Maersk meldt ud, at skibet stadig er manøvredygtigt, men at det driver rundt i området syd for Suez. Mandskabet ombord har forsat ikke lidt overlast.

Skibsbrand på Maersk-skib ved Suez

Angreb på Cosco-skib i Suez-kanalen afværget 

Da ”Mærsk Mc-Kinney Møller” gik i sort  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også