ShippingWatch

Tiden er ved at rinde ud for Nordic Shipholding

Nordic Shipholdings regnskab for første halvår understreger, at selskabet er i store vanskeligheder.

Nordic Shipholdings regnskab for første halvår understreger, at selskabet er i store vanskeligheder. Af regnskabet fremgår det, at både selskabet og selskabets banker har drøftelser med en potentiel investor, men hvis det ikke lykkes at finde en ny investor, ønsker selskabets banker at gennemføre en kontrolleret afvikling af selskabet.

Selskabet fortæller endvidere, at bankerne har meddelt selskabet, at de kun kan give henstand med afdrag og låneklausuler tre måneder af gangen og senest indtil 31. december 2013.

"Hvis der således ikke tilføres ny egenkapital, og henstanden ikke forlænges ud over den 31.december 2013, vil selskabet ikke være i stand til at opfylde sine forpligtelser over for bankerne, hvilket vil resultere i en konkurs," skriver Nordic Shipholding.

Rederiet kan for første halvår notere et underskud på 5 mio. dollar mod et underskud på 11,8 mio. dollar i samme periode sidste år, og per 30. juni er selskabets egenkapital negativ med 42,0 mio. dollar mod en positiv egenkapital på 13 mio. dollar på samme tidspunkt året før.

Banker giver Nordic Shipholding tre måneder mere 

Faldet i egenkapital begrunder selskabet med "de fortsat lave fragtrater og nedskrivningerne på produkttankskibssegmentet i slutningen af 2012". Selskabet havde ved udgangen af halvåret en kortfristet gæld på 176,7 mio. dollar.

Nordic Shipholding kommer fortsat ikke med en resultatprognose for 2013.

"Som følge af den generelle usikkerhed på markedet kombineret med risikoen for konkurs har selskabet besluttet ikke at offentliggøre forventninger til 2013," begrunder selskabet.

Selskabets bestyrelsesformand er tidligere Maersk-skibsreder og nuværende formand for Den Maritime Fond Knud Pontoppidan (foto).

RITZAU FINANS

Milliontab sender Nordic Shipholding på randen af konkurs 

Pontoppidan: Løbet ikke kørt for Nordic Shipholding 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs