ShippingWatch

Milliontab sender Nordic Shipholding på randen af konkurs

Nordic Shipholding har tre måneder til at redde stumperne efter et milliontab i 2012 har sendt egenkapitalen ned i minus.

Det økonomiske trængte rederi Nordic Shipholding har fået tre måneders henstand af sine banker med afdrag og låneklausuler. Egenkapitalen er tabt efter nedskrivning af værdien af rederiets skibe, og lykkes det ikke at finde en ny investor inden for tre måneder, ender det med, at der bliver lukket og slukket.

"Selskabet og selskabets banker vil forsøge at indgå aftale med en ny investor inden den 30. juni 2013. Selskabets banker har tilkendegivet, at konvertering af en del af banklånene til nye aktier kan indgå som led i en langsigtet løsning for selskabet. Hvis det ikke lykkes at finde en ny investor, ønsker selskabets banker at gennemføre en kontrolleret afvikling af selskabet," forklarer Nordic Shipholding i årsregnskabet.

Selskabet tabte 62,5 mio. dollar i 2012, der bød på en omsætning på 26,4 mio. dollar. Det er stærkt påvirket af en nedskrivning på 37,7 mio. dollar på selskabets skibe Dermed er egenkapitalen nu negativ med 37,4 mio. dollar. På grund af usikkerheden er al Nordic Shipholdings gæld omklassificeret til kortfristet gæld.

Selskabets bestyrelsesformand er tidligere Maersk-skibsreder og formand for Den Maritime Fond Knud Pontoppidan (foto).

Nordic Shipholding leder efter ny investor

Nordic Shipholding nedjusterer efter optionsudnyttelse 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs