Nordic Shipholding leder efter ny investor

Nordic Shipholding leder efter en ny investor, som kan sikre rederiets overlevelse. Uden en ny investor ønsker selskabets banker at gennemføre en kontrolleret afvikling af selskabet.
AF RITZAU FINANS

Nordic Shipholding leder efter en ny investor, som kan sikre rederiets overlevelse. Det fortæller rederiet, som har opnået yderligere tre måneders

afdragshenstand hos sine banker, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at aflægge årsrapport i henhold til princippet om going-concern. Som konsekvens heraf må Nordic Shipholding foretage nedskrivning på værdien af sine skibe på 40 mio. dollar, som igen gør, at egenkapitalen er tabt og forventes at være negativ med ca. 40 mio. dollar.

Nordic Shipholding har som tidligere meddelt været i dialog med sine banker om at forlænge den nuværende henstand på afdrag. Henstanden løber med udgangen af marts 2013, og Nordic Shipholding har arbejdet for en forlængelse af henstanden med yderligere 12 måneder, mens mulighederne for en langsigtet løsning afprøves.

Rederiets hovedbank har imidlertid kun ønsket at forlænge henstanden med tre måneder til udgangen af juni. Drøftelserne om en langsigtet løsning fortsætter, og selskabets drift påvirkes således ikke direkte af den nye afdragshenstandsperiode, hedder det.

"Selskabet og selskabets banker vil arbejde for at få en aftale på plads med en ny investor inden for de næste tre måneder. Selskabets banker har tilkendegivet, at konvertering af en del af bankernes lån til nye aktier kan indgå i en langsigtet løsning for selskabet, skriver Nordic Shipholding og fortsætter:

"Hvis det ikke er muligt at få en aftale på plads med en ny investor, så ønsker selskabets banker at gennemføre en kontrolleret afvikling af selskabet."

Nordic Shipholding har som følge af ovennævnte valgt at udsætte offentliggørelsen af selskabets årsrapport for 2012 til den 27. marts fra den 15. marts, og den ordinære generalforsamling til den 23. april i stedet for den 16. april.

AF RITZAU FINANS

Nordic Shipholding har tabt egenkapitalen 

Pontoppidan: Nordic Tankers løsning den eneste rigtige 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også