Maersk Line bekræfter nyt rateløft på Asien-Europa

Maersk Line har annonceret et prisløft på 400 dollar per teu fra Asien til Nordeuropa, mens fragtraten til Middelhavet øges med 500 dollar per teu.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Så er det officielt. Også Maersk Lines kunder kan se frem til enndnu en prisforhøjelse for containerfragt fra Asien til Middelhavet og Nordeuropa, når august bliver til september.

I sidste uge lancerede en række af Maersk Lines konkurrenter rateløft på op til 500 dollar per tyvefodscontainer (teu) på ruten fra næste måned, og det danske rederi, der er branchens største holder sig ikke uden for.

Maersk Line har annonceret et prisløft på 400 dollar per teu fra Asien til Nordeuropa, mens fragtraten til Middelhavet øges med 500 dollar per teu. Det fremgår af rederiets ugebrev fra sent tirsdag.

Tirsdag kom også CMA CGM, branchens næststørste, med på vognen med et rateløft på ruten, og i forvejen har det tredjestørste, MSC, samt rederier som Hapag-Lloyd, OOCL og Nippon Yusen (NYK) varslet lignende prisstigninger.

September-prisløftet kommer efter succesfulde ratestigninger både 1. juli og 1. august, der fik spotraten på den vigtige Asien-Europa-rute til at næsten tredobles fra 514 dollar per tyvefodscontainer (teu) i slut-juni til 1501 dollar.

Sidste uge bød godt nok på et tilbagefald til 1436 dollar per teu ifølge SCFI-indekset, men de seneste måneders succes skal altså følges op 1. september, hvis det står til rederierne.

RITZAU FINANS

Stor splittelse hos analytikere om Maersk 2Q 

SeaIntel: Overflødige skibe kan blive kostbare for rederne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også