ShippingWatch

USAs østkyst mål for store containerskibe

Indsættelsen af Maersk Lines første Triple-E-skibe betyder, at langt større containerskibe end hidtil flyttes til ruter mellem Fjernøsten og den amerikanske østkyst. Også MSC opgraderer med større skibe til østkysten.  

Maersk Lines indsættelse af de første Triple-E-skibe med først  Mærsk Mc-Kinney Møller i juni, Majestic Mærsk i går mandag den 12. august og Mary Mærsk i midten af september, udløser en runde af overflytninger (Cascading), der betyder, at større og nu "overflødige" skibe fra Asien-Europa indsættes på rederiets ruter fra Asien til den amerikanske østkyst. Det skriver Alphaliner.

Netop indsættelse af større skibe andre steder end på Asien-Europa risikerer ifølge flere shipping-analytikere at få alvorlige konsekvenser for rateniveauerne forskellige steder, fordi udbuddet af tonnage kan blive alt for voldsomt i forhold til efterspørgslen. Analysehuset SeaIntel udpegede søndag netop den amerikanske østkyst som et eksempel på pludselig ratefald på grund af cascading.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs