Excel Maritimes kreditorer vil stoppe redningsplan

Usikrede kreditorer i det konkursramte Excel Maritime vil have domstol til at afslutte rederiets eksklusive periode for omstruktureringsplan, skriver Reuters. Den sikrer kun sikre långivere og aktionærer, siger de.
Foto: LARS KRABBE
Foto: LARS KRABBE

Det græske tørlastrederi Excel Maritime, der er kontrolleret af tidligere Torm-ejer Gabriel Panayotides, møder nu modstand fra sine usikrede kreditorer. Kreditorerne har nemlig bedt en konkursdomstol om at ophæve den eksklusive periode for selskabets omstruktureringsplan, skriver Reuters. Ifølge kreditorerne sikrer pakken nemlig kun de sikrede långivere og aktionærer.

Den eksklusive periode begyndte 1. juli og løber i 120 dage. Her kan kun virksomheden indlevere en plan for en reorganisering af selskabet efter en konkursbegæring. Og det er for dårligt, mener de usikrede  kreditorer. Ifølge Reuters udtalte komiteen, der repræsenterer de usikrede kreditorer, i slutningen af sidste måned, at de ønskede at fremsætte en alternativ redningsplan, hvilket i øjeblikket ikke er muligt.

Med den nuværende plan vil de kontrollerende aktionærer ifølge komiteen få eneret til at tilbagekøbe deres aktier til en pris under markedsniveau, hvilket efterlader de usikrede kreditorer med en lille chance for at komme helskindet igennem omstruktureringen.

Torms græske banemand indgiver konkursbegæring

Omstridt Torm-ejer reddet af stor bankaftale  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også