ShippingWatch

Torms græske banemand indgiver konkursbegæring

Tørlastrederiet Excel Maritime har nu indgivet konkursbegæring under Chapter 11 på børsen i New York. Det sker fire uger efter, at rederiet indrømmede, at det var nødvendigt.

Foto: LARS KRABBE

Det er ikke nemt at drive et rederi med en gæld på over en mia. USD i baglommen. Det har det græske tørlastrederi Excel Maritime, der kontrolleres af den græske skibsreder Gabriel Panayotides, tidligere hovedaktionær i Torm, erkendt og har nu indgivet konkursbegæring under Chapter 11 på børsen i New York.

"Med stor støtte fra vores långivere går vi i dag videre med en finansiel omstrukturering. Vi er overbeviste om, at vi har taget den rigtige beslutning, og vi mener, at den aftale, vi sammen med vores långivere underskrev efter en retsbegæring, skaber en klar og hurtig vej til at styrke vores finansielle profil og position for Excel Maritimes fremtidige vækst og succes," skriver Panayotides i en meddelelse ifølge TradeWinds.

Allerede for fire uger siden meldte rederiet ud, at situationenen ikke længere var farbar, og at man derfor beredte sig på at indlede en konkurs. Forinden var Excel-aktien blevet suspenderet fra børsen i New York efter offentliggørelsen af 2012-regnskabet, der viste et tab på 1,5 mia. USD. Hovedparten skyldes nedskrivning af rederiets flåde, der tæller i alt 38 skibe.

For Panayotides er situationen ikke ny. Som tidligere hovedaktionær i Torm fik den græske reder hovedansvaret for rederiets nedtur efter at trukket store beløb ud af selskabet i årevis, og som sendte Torm ud i en langvarig overlevelsesproces med en gæld på ca. 18 mia. kroner.

Ex-Torm-ejer vil indgive konkursbegæring efter milliardtab 

Omstridt Torm-ejer reddet af stor bankaftale 

Tidligere Torm-ejer overlever tørlastkrise 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs