ShippingWatch

Alphaliner: Klaus Nyborg bag opkøb af tyske KG-skibe

Det nye kapitalsfondsselskab Ipsa Capital med Klaus Nyborg, næstformand i D/S Nordens bestyrelse, har opkøbt fire containerskibe fra en tysk KG-fond samt et andet skib fra STX Pan Ocean.

Foto: Bjørn Marcus Trappaud

Trods svage og usikre markedsforhold for de mindre containerskibe viser kapitalfonde fortsat interesse for skibene, der i mange tilfælde kan anskaffes til absolut lavpris. Ifølge nyhedsbrevet fra Alphaliner tirsdag, står selskabet IPSA Capital med bl.a. Klaus Nyborg, næstformand i D/S Nordens bestyrelse og tidligere topchef i Pacific Basin, i ejerkredsen, bag købet af fire 1.850 teu-skibe fra en tysk KG-fond.

De fire skibe, der er bygget i 2003-2004, er taget ud af markedet i løbet af de sidste 5-9 måneder. IPSA Capital har også overtaget et andet skib, STX Hong Kong, afleveret fra værft i maj 2013 men uden beskæftigelse, efter at STX Pan Ocean gik i betalingsstandsning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs