Klaus Nyborg bag ny kapitalfond i shipping

Den tidligere topchef i Hongkongs største børsnoterede tørlastrederi Pacific Basin og bl.a. næstformand i Nordens bestyrelse, Klaus Nyborg, stifter kapitalfondsselskab sammen med en gruppe af erfarne senior bank- og shippingfolk.
Foto: Bjørn Marcus Trappaud
Foto: Bjørn Marcus Trappaud

Klaus Nyborg, tidligere topchef i Hongkongs største børsnoterede tørlastrederi Pacific Basin, er siden sin hjemkomst til Danmark i begyndelsen af 2012 blevet hentet ind i flere bestyrelser i shippingindustrien, og han har i dag etableret sig som såkaldt professionelt bestyrelsesmedlem.

Senest er Klaus Nyborg udpeget som næstformand i rederiet Nordens bestyrelse, men sideløbende med sin bestyrelsesposter har den 49-årige shipping- og finansmand med en fortid i A.P. Møller - Mærsk (Maersk Line, Damco m.m., red.) og Torm arbejdet med planer om at etablere et nyt kapitalfondsselskab med fokus på shipping sammen med en lille gruppe af erfarne senior bank- og shippingfolk.

Ipsa Capital

Etableringen af selskabet Ipsa Capital er forsat ikke fuldt gennemført, og Klaus Nyborg ønsker ikke i øjeblikket at kommentere det nærmere. Dog synes det at ligge fast, at selskabet baseres i Singapore med i første omgang fokus på containerskibe.

Foto: Bjørn Marcus Trappaud
Foto: Bjørn Marcus Trappaud
 

”Selskabets ambition er at udfylde et lille hjørne. I dag er der meget begrænset bankfinansiering til rådighed og langt færre udbydere af kapital. Vi håber, det kan skabe en forretningsmulighed, selv om mange andre utvivlsomt har indset disse muligheder før os. Men måske er vores styrke, at vi har betydelig erfaring fra shipping og det finansielle marked. Ikke mindst mere komplicerede finansieringsstrukturer, der med fornuft kan anvendes af de større institutionelle investorer. Ofte er der shipping- eller finansiel ekspertise, men sjældent koblet sammen i kapitalfondsselskaberne rettet mod shipping. Desuden synes det nuværende marked med lave priser på skibe opportunt, og der har derfor været god interesse allerede blandt potentielle investorer," siger Klaus Nyborg til ShippingWatch.

Rederiet Norden

Han har siddet i Nordens bestyrelse siden begyndelsen af 2012 kort efter sin hjemkomst efter seks år i Hongkong i spidsen for tørlastrederiet Pacific Basin. På Nordens generalforsamling onsdag i sidste uge overtog han næstformandsposten.

”Norden ligner jo på mange måder Pacific Basin i tankesæt, forretningsmodel, størrelse og styrke og ikke mindst et selskab og en flok mennesker med købmandskab, gode solide værdier og holdninger, der har gjort overgangen nem. Så jeg håber at være en god sparringspartner for selskabet og bestyrelsen og kunne bidrage til fortsat at udvikle Norden,” siger Klaus Nyborg i et interview med ShippingWatch.

United Shipping & Trading Co

I oktober 2012 indtrådte han i en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning, A/S United Shipping & Trading Co Ltd. (USTC), som næstformand for bestyrelsen og i koncernens shippingrelaterede virksomheder Bunker Holding og tankrederiet Uni-Tankers. Her sidder Klaus Nyborg bl.a. sammen med Peter Frederiksen, tidl. A.P. Møller – Mærsk, i dag medlem af direktionen i containerrederiet Hamburg Süd, og Torben Janholt, fhv. topchef i J. Lauritzen.

Læs hele interviewet med Klaus Nyborg i det nye magasin fra ShippingWatch, der udkommer i morgen, den 30. april 2013.

Klaus Nyborg bliver ny næstformand i Norden 

Skibsrederen ved Lillebælt 

USTC indsætter topfolk for at øge vækst i olie og skibe 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også