USTC indsætter topfolk for at øge vækst i olie og skibe

United Shipping & Trading Co Ltd. med hovedkontor i Middelfart, får ny bestyrelse, der også indtræder i datterselskaberne Bunker Holding A/S og Uni-Tankers A/S, oplyser USTC. Ny er bl.a. Klaus Nyborg, tidl. Pacific Basin.

En af Danmarks største virksomheder, A/S United Shipping & Trading Co Ltd., opruster med en ny bestyrelse, der også indtræder i datterselskaberne Bunker Holding A/S og Uni-Tankers A/S. Bestyrelsen skal afspejle de ekspertiser, der skal til for at moderselskabet og dets to shippingrelaterede selskaber kan videreudvikle sig i et vanskeligt marked, oplyser USTC.

USTC, der arbejder inden for oliebunkering, shipping og rederivirksomhed, har gennem de senere år haft en vækst, der i 2012 gjorde koncernen til Danmarks fjerdestørste virksomhed. Omsætningen nåede i seneste regnskabsår 68 mia. kr.

Ny bestyrelse skal give mere vækst i Shipping.dk 

"Da USTC’s ejer Torben Østergaard-Nielsen ønsker fortsat vækst i koncernen, betød det, at selskaberne skulle styrkes med bestyrelseskompetencer inden for afsætning og kreditstyring. Opgaverne for den nye bestyrelse bliver blandt andet at gøre Bunker Holding til verdens førende virksomhed inden for oliebunkering og Uni-Tankers til et af Europas førende rederier i small-tank segmentet. Der er i Uni-Tankers på det seneste gjort tiltag til vækst med opkøb af tankskibe, så rederiet i dag opererer 35 skibe," oplyser virksomheden.

Storinvestor holder fast i magten i bunkerkoncern 

Selskabernes bestyrelse kommer til at bestå af:

Michael Keldsen (formand), 62 år. Advokat, partner i Kromann Reumert indtil 2012. I dag Of Counsel i samme firma. Har overvejende beskæftiget sig med bestyrelsesarbejde, skibsbygning samt grønlandske retsforhold - primært inden for fiskeri og undergrundsressourcer. Har været bestyrelsesformand i USTC koncernen siden 1991.

Klaus Nyborg (næstformand), 48 år. Uddannet cand. merc. jur. Karriereforløb på managementniveau hos Mærsk, Torm og Pacific Basin Shipping, Hong Kong. Beskæftiger sig i dag med professionelt bestyrelsesarbejde.

Peter Frederiksen, 48 år. I direktionen i Hamburg Süd Container Line med overordnet ansvar for salg og marketing. Shippinguddannet hos Mærsk med efterfølgende positioner som bl. a. group senior vice president i Maersk Line. Arbejder i Hamburg.

Torben Janholt, 65 år. Shippinguddannet. I rederiet J. Lauritzen fra 1978, derefter direktør for rederiet Mortensen & Lange og direktør for FN's World Food Programme, Ocean Transport. Siden 1998 adm. direktør for rederiet J. Lauritzen. Tidligere formand for Danmarks Rederiforening. Medlem af bestyrelsen i USTC siden 2006.

Per Skovhus, 52 år. Uddannet cand. merc. jur. med et karriereforløb fra 1979 til 2012 i Danske Bank, sidst som kreditdirektør. Har i forløbet haft ledende poster i bl. a. Hongkong og London og været involveret i Danmarks Skibskredit og Danish Bankers Association.

Torben Østergaard-Nielsen, 58 år. Ejer af USTC-koncernen.

I Uni-Tankers' bestyrelse sidder desuden Henrik N. Andersen, 46 år. Uddannet skibsfører og derefter karriereforløb i en række danske rederier, bl.a. Tschudi & Eitzen og Torm. Siden 2005 adm. direktør i rederiet Erria.

Bunker Holding øger låneramme med 50 procent

Bunker Holding: Låneaftale åbner for store opkøb  

Bunker Holding fordobler omsætning og resultat på to år 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også