Søren Skou varsler ny æra for shipping

Fremtiden vil byde på en ny æra for shippingbranchen, der skal indstille sig på permanent lavere vækstrater, siger Søren Skou, CEO for Maersk Line.

Shipping skal vende sig til nye tider, siger Maersk Line CEO Søren Skou, der advarer om permanent lavere vækstrater for branchen de kommende år. Udmeldingen kommer i samme uge, som Maersk Line indsatte det første Triple-E skib på ruten mellem Asien og Europa.

"Jeg tror, at virkeligheden er den, at vores industri skal vænne sig til lavere vækst, end vi har haft tidligere," siger han til Financial Times og mener, at shipping må indstille sig på en efterspørgsel, der vil være halvt så stor som de sidste tyve år.

Selv indstiller han sig på en vækst på mellem fire og fem pct. i de kommende år. Inden finanskrisen lå niveauet tæt på 10 pct.. Overkapaciteten i containerindustrien er fortsat et problem for branchen, og de store Triple-E skibe tilføjer blot endnu mere. Søren Skou har dog tidligere understreget, at rederiet ikke agter at fylde skibene helt op og på den måde ikke vil udfordre kapaciteten på markedet.

Analytikere tror på lysere tider i Maersk

Maersk Line varsler ratestigning

Maersks superskib sejler under kapacitet på jomfrurejse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også