ShippingWatch

Rateindeks falder for anden uge i træk

Fragtraterne var igen på retur i ugen, der slutter fredag, viser den seneste opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange, der peger på et tilbagefald på 3 procent.

Foto: Hanjin

Det var en kortvarig fornøjelse, da fragtraterne for få uger siden tog et nyk opad. For anden uge i træk faldt de nemlig, viser den seneste opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange, der peger på et tilbagefald på 3 pct. - eller 33,72 point - til det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index, SCFI.

Faldet kommer, efter det lykkedes de store containerrederier at presse markante ratestigninger igennem per 1. juli, som blandt andet betød en stigning på 174 pct. på ruterne mellem Asien og Europa.

SCFI viser fald på Asien-Europa 

Den kommende periode vil derfor handle om, hvor stor en del af prisstigningerne, som rederierne kan holde fast i, og flere rederier, herunder A.P. Møller - Mærsks Maersk Line, har allerede varslet nye ratestigninger mellem Asien og Europa per 1. august.

/RITZAU FINANS

Maersk Line varsler ratestigning 

Containerkæmper blander sig i ratestigning

Drewry: Generelle rateløft er uholdbar løsning 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs