ShippingWatch

Konkurstruet koreansk rederi giver kapacitetsfald

For første gang siden marts har der været fremgang i antallet af oplagte containerskibe per 1. juli, viser den seneste analyse fra Alphaliner tirsdag.

Det konkurstruede koreanske rederi STX Pan Ocean giver pusterum til verdens globale containerflåde. For første gang siden marts har der været fremgang i antallet af oplagte containerskibe per 1. juli, viser den seneste analyse fra Alphaliner tirsdag.

Årsagen til, at der for første gang i flere måneder er blevet taget lidt af trykket af det pressede containermarked, der har lidt under tabsgivende rateniveauer - blandt andet som følge af overkapacitet - er imidlertid ikke så positiv.

Har indstillet containerruter

Stigningen i oplagte skibe skyldes nemlig, at det koreanske rederi STX Pan Ocean har indstillet stort set samtlige sine containerruter, efter at selskabet gik i betalingsstandsning i begyndelsen af juni, skriver Alphaliner.

Fjerde skib fra STX Pan Ocean tilbageholdt 

Analysehuset noterer, at den samlede oplagte flåde af skibe med en kapacitet på over 500 tyvefodscontainere, teu, den 1. juli var oppe på 177 enheder med en samlet kapacitet på 439.000 teu mod 159 skibe med en samlet kapacitet på 395.000 teu fjorten dagen tidligere.

Alphaliner noterer, at den oplagte flåde havde været tæt på stabil, hvis man fraregner STX Pan Ocean. Den oplagte flåde er desuden blevet mere end halveret fra årets top på 866.000 teu efterhånden, som rederierne har oprustet til højsæsonen.

/RUTZAU FINANS

STX Group så ikke problemerne komme

STX beder amerikansk domstol om kreditorbeskyttelse

Domstol giver STX Pan Ocean pusterum  

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs