SCFI-indeks falder igen efter kortvarig optur

Det samlede indeks for containersejlads faldt i løbet af ugen, der slutter fredag. Det fremgår af en opdatering af SCFI-indekset.
RITZAU FINANS

De heftigt stigende fragtrater i sidste uge kan umiddelbart ligne en kort fornøjelse for containerrederierne. I hvert fald faldt rateindekset Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, atter i ugen, der slutter fredag.

SCFI-indekset faldt med 1,3 pct. til 1118,13 point i denne uge efter en ellers pæn stigning på godt 22 pct. i sidste uge, hvor store, varslede rateløft fra verdens største containerrederier fik presset massive prisstigninger igennem.

Væsentligst for rederierne var en restrukturering af raterne på de vigtige ruter mellem Asien og Europa, der vejer 20 pct. af det samlede SCFI-indeks. Raterne mellem Asien og Europa steg med hele 174 pct. til 1409 dollar per tyvefodscontainer (teu) i sidste uge, men allerede ugen efter kan det altså se ud til, at fragtraterne igen er stabiliseret eller på retur.

Containermarkedet har været præget af en heftig overkapacitet og priskonkurrence, der har presset priserne ned, og derfor har mange rederier set sig nødsaget til at varsle store ratestigninger. Næste bølge af varslede stigninger rammer den 1. august.

RITZAU FINANS

SeaIntel: Ratehop holder sommeren over 

Asien-Europa-rater i voldsom fremgang 

Containerrater stiger voldsomt 

Rateindeks dykker med 2,9 pct. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også