Containerrater stiger voldsomt

Containerrederierne kan glæde sig over markante ratestigninger i den seneste uge, men det er ikke overraskende, mener analysehuset Fearnley.
AF OLE ANDERSEN

Det er meget længe siden, at containerrederne har modtaget positivt nyt fra det vigtige SCFI-indeks. Men i denne uge kan rederierne glæde sig over markante ratestigninger, skriver Ritzau Finans. Det samlede container-spotrateindeks fra Shanghai Shipping Exchange steg i ugen, der slutter i dag fredag, med 22 pct. til 1133,14.

Ruterne fra Shanghai til Europa vægter 20 pct. af det samlede indeks, mens ruterne til Middelhavet vægter 10 pct. Tallene for Asien-Europa er endnu ikke frigivet, men analysehuset Fearnley forventer fredag morgen, at rederiernes varslede ratestigninger på til 1.000 USD per teu fra 1. juli på disse hovedruter begynder at slå igennem.

Ifølge Fearnley er stigningen i de generelle spotrater ikke overraskende og  uanset udviklingen på Asien-Europa skal man nogle uger frem for at se, om om rateudviklingen holder og ikke mindst om den er stabil. Tre gange tidligere i år er annoncerede rateforhøjelser på Asien-Europa faldet til jorden med et brag til et næsten rekordlavt niveau og stærkt tabsgivende for rederne.

Alphaliner: Ny mega-alliance vil stabilisere industri

Platou: Meget overraskende, men nu stiger raterne 

Analytiker venter positiv rateudvikling om to uger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også