STX Finland skal bygge Scandlines-færger

Scandlines har underskrevet en hensigtserklæring med det finske værft STX Finland om bygning af to færger. Færgerne skal leveres i foråret 2015, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

STX Finland skal med al sandsynlighed bygge to færger til Scandlines' Gedser-Rostock-overfart. Det fremgår af en hensigtserklæring, som de to selskaber har underskrevet onsdag. De to selskaber regner med at forhandle den endelige kontrakt på plads i løbet af sommeren.

"Færgerne vil være af dobbeltender-typen og kan dermed også indsættes på Scandlines-ruten Rødby-Puttgarden. De får en kapacitet på 1.300 passagerer og 72 lastbiler eller 382 personbiler og kommer til at anvende det miljøvenlige brændstof LNG i stedet for svær brændselsolie, hvorved udledning af skadelige stoffer i luften reduceres betydeligt. Udledning af kvælstof, CO2 og partikler reduceres markant, og udledning af svovl er praktisk talt nul," hedder det i en pressemeddelelse fra de to selskaber.

Færgerne vil blive leveret i foråret 2015. Scandlines annullerede i slutningen af 2012 en kontrakt på bygningen af to færger med P+S Werften.

Scandlines annullerer kontrakter med P+S Werften 

Smedegaard: Vi lever også lykkeligt uden Scandlines  

DFDS ude af salgsforhandlinger om Scandlines 

Hvad er DFDS' strategiske mål med Scandlines? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også