ShippingWatch

Avis: Visumregler for forretningsfolk lempes

Det skal blive muligt for forretningsfolk fra udlandet som blandt andet søfolk at få visum inden for tre dage og dermed tilladelse til at arbejde i landet. Det vækker glæde hos erhvervsorganisationerne, skriver Berlingske.

Foto: Søfartens Ledere

I stedet for en lang sagsbehandling og mange tjek skal det nu blive muligt for danske virksomheders ansatte i andre lande at komme til Danmark og få et visum at arbejde på på bare tre dage. Det skriver Berlingske. Ordningen kaldes "red carpet" eller "rød løber" og beskriver dermed, at det bliver meget nemmere for de danske virksomheder at få deres udenlandske ansatte ind og arbejde.

"Særligt i disse finanskrisetider er det vigtigt, at Danmark står stærkt i kampen om at tiltrække handel, investeringer og turisme – og dermed arbejdspladser. Derfor skal det blive nemmere og hurtigere at få visum til Danmark," siger justitsminister Morten Bødskov (S) til Berlingske.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr ser det som et farvel til de stramninger af visumreglerne, som den tidligere regering indførte.

"VK-regeringen havde travlt med at stramme visumreglerne og indføre en masse benspænd for udlændinge, som vi burde lave forretninger med. De benspænd skal nu ryddes af vejen," siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til Berlingske.

DI og Dansk Erhverv er begejstrede for det nye tiltag, men Dansk Erhverv ser dog også begrænsninger ved ordningen.

"Vi hilser alt, der kan gøre Danmark mere åbent, velkommen. Arbejdsgruppens anbefalinger vedrører dog primært sømænd, turister og forretningsrejsende på kortere visit. Det er et mindre skridt på vejen i forhold til behovet for at tiltrække mere højtuddannet udenlandsk arbejdskraft," siger Tine Horwitz, adm. direktør for foreningen Consortium for Global Talent i Dansk Erhverv, til Berlingske.

"Det er tossedumt og skal laves om"

Rederiforeningen angriber de danske udlændingeregler

Mads Meldgaard: Jeg fortsætter inden for shipping 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs