DFDS investerer 100 mio i svovlrensning

DFDS har bestilt installation af scrubbere på yderligere tre skibe efter forsøg på Ficaria Seaways i samarbejde med Alfa Laval. CEO Niels Smedegaard efterlyser politisk vilje til at hjælpe rederiernes miljøudfordringer.

DFDS har siden 2009 testet et scrubber-system på skibet Ficaria Seaways (foto) i samarbejde med bl.a. Aalborg Boilers, nu Alfa Laval. Scrubberen, der kan vaske svovl ud af røgen på skibe, skal være et af de miljøværktøjer, der kan anvendes i stedet for den dyre svovlfattige olie, når de nye svovlregler træder i kraft 1. januar 2015.

Nu tager DFDS et nyt skridt ved at bestille installation af scrubbere på yderligere tre af Flensborg-søstrene. Investeringen bliver på samlet 100 mio. danske kroner, og scrubber-systemet leveres af Alfa Laval. Det over 30 tons tunge udstyr og det omfattende rørsystem installeres i forbindelse med skibenes værftsophold senere på året.

Foto: DFDS
Foto: DFDS
 

”Med denne investering tager DFDS et stort skridt for at forbedre miljøet og forberede flåden til de nye regelsæt. Men der vil fortsat være meget store udfordringer for både DFDS og andre rederier op til og efter 1. januar 2015," siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS, til rederiets nyhedsbrev:

"En kæmpe udfordring"

"Den store investering på over 30 mio. kroner pr. skib vil medføre øgede driftsomkostninger, og en stor del af skibene vil kke have mulighed for at få installeret en scrubber på grund af de fysiske forhold på skibene, alder eller andre forhold. Derfor er det vigtigt, at vores vilje til at investere betydelige summer i miljøet modsvares af politikeres og myndigheders vilje til at imødekomme og hjælpe rederierne med at håndtere den enorme udfordring, som de kommende svovlregler udgør for rederierne. Vi har en fælles ansvar for at undgå, at trafikken flytter ind på det europæiske vejnet, hvor der allerede nu er betydelige miljø- og trængselsproblemer,” siger Niels Smedegaard.

Alfa Laval klarer sig på trods af udskudte IMO-beslutninger 

Bimco: Miljø er shippings største udfordring 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også