ShippingWatch

Alfa Laval klarer sig på trods af udskudte IMO-beslutninger

Det får ikke store konsekvenser for udstyrsleverandøreren Alfa Laval, at man i IMO's miljøkomité MEPC lægger op til at udskyde fristerne for indførslen af kravene i ballastvandkonventionen og til NOx-udslip.

Alfa Laval er en af de store leverandører af miljøteknologi til skibsfarten, og den svenske koncern har i de forgangne år satset hårdt på at udvikle teknologier som systemer til rensning af ballastvand og scrubbere. Derfor kunne de være en af de leverandører, som ville være stærkt skuffet over, at IMO's miljøkomité MEPC i sidste uge bestemte sig for at udskyde ikrafttræden af ballastvandkonventionen og indførslen af kravene til NOx-udslip. Men det er ikke tilfældet, lyder det fra Alfa Laval i en Q&A om miljøkravene.

"Vi har noteret os en stor velvillighed til endelig at ratificere ballastreglementet, bl.a. ved at vedtage en lettere modificeret tidsplan for installationer og ombygning af eksisterende skibe. En sådan vedtagelse vil give de eksisterende skibe mere tid til at tilpasse sig de nye regler. Det er vores vurdering, at denne beslutning fjerner en af de største hindringer for, at de resterende lande vil underskrive konventionen," skriver Alfa Laval, der fortsat tror på et millionstort euromarked for installationerne:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs