Bimco: Miljø er shippings største udfordring

Miljø og miljøkrav står til at blive den allerstørste udfordring for rederne i de kommende år. Det vurderer den nye formand for Bimco, John Denholm, i sin åbningstale.

"Miljø" kommer til at være overskriften for de næste to år i Bimco. Det annoncerer John Denholm, den nye præsident for Bimco og adm. direktør i J&J Denholm, der netop er tiltrådt sit ny hverv.

Han kalder ifølge en pressemeddelelse shippingbranchens fremtidige udfordringer for "sværere og mere komplekse" end tidligere. Han understreger, at problemet med overkapacitet i markedet, som ellers står som et branchens alvorligste, overskygges af, at redere køber energieffektive skibe og design, og at det vil trækker krisen i branchen ud, fordi det koster dyrt for rederne, og der samtidig er politisk pres på at få indført miljøkrav.

Presset er drevet af en "stor, politisk inspireret miljø-agenda," lyder det fra John Denholm.

Den nye præsident ser både reglerne for udvikling af svovl og ballastvandkonventionen som miljøkrav, der kan ændre redernes vilkår fundamentalt og forstyrre konkurrencen. Det vil Bimco kæmpe imod, og John Denholm vurderer, at Bimco "kan vinde både med praktiske og moralske argumenter."

Bimco: Her kan det betale sig med scrubber

Bimco: Shippingbranchen burde forbedre sit image 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også