Golden Ocean overtager ordre på isklasse-skibe

Norske John Fredriksens tørlastrederi Golden Ocean køber to isklasse-skibe i et videresalg, hvilket vil styrke rederiets position i en attraktiv niche, oplyser Golden Ocean.
Foto: Golden Ocean
Foto: Golden Ocean

Det norske tørlastrederi Golden Ocean har overtaget købet af to panamax isklasse-skibe, oplyser man i en meddelelse. Skibene bliver bygget på det indiske værft Pipavav Defence & Offshore Engineering Company, og det første skib vil blive leveret allerede i begyndelsen af juni, mens det næste kommer i løbet af andet halvår af 2013.

Det fremgår ikke, hvem de tidligere ejere af skibene er. Købet er med til at styrke rederiets position inden for isklasse-sejlads, som er en "attraktiv niche", oplyser Golden Ocean, der med de nye skibe vil have en flåde på ni skibe til issejlads.

"Selskabet har over tid fået erfaring i, hvordan man udnytter denne skibstype både kommercielt og teknisk. Siden det første isklasse-skib blev leveret til Golden Ocean for fem år siden, har vi været i stand til at opnå en præmie i forhold til det fremherskende spotmarkedet i vinterhalvåret," fremgår det af en meddelelse.

Golden Ocean ser tre gode år forude for bulk

Tørlastredere: Nye skibe droppes i 2013

Golden Ocean venter flådevækst i tørlast på 5 pct i 2013 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også