ShippingWatch

Flere brandudsalg i vente fra Cosco

Ifølge Financial Times er der i markedet klare forventninger til, at Kinas store shippinggruppe vil fortsætte sit brandudsalg for at undgå ydmygelse på børserne.

Flere brandudsalg af aktiver i China Cosco Holdings er på vej.  Kinas største shippinggruppe har inden for de sidste to måneder solgt ud af sin andel i containerfabrikken China International Marine Containers for 1,2 mia. USD, ligesom Cosco også har bebudet salg af Cosco Logistics, begge til moderselskabet, for at undgå den store ydmygelse, det vil være for selskabet at få aktierne afnoteret på børserne i Shanghai og Hongkong efter flere år i træk med store underskud.

Cosco-aktionærer klar til klage 

Markedet forventer imidlertid ifølge Financial Times, at der er væsentlig mere frasalg på vej, og at det formentlig kommer til at ske forholdsvis hurtigt. 

Ifølge Bonnie Chan, analytiker i Macquarie Capital Securities Limited, er det nødvendigt for Cosco at fortsætte brandudsalget, og at markedet forventer mere, for de foreløbige frasalg ikke er tilstrækkelige til at dække tabene i koncernen.

Coscos havneoperatør holder aktieudsalg 

Hvis et selskab tre år i træk kommer ud med underskud, vil aktien blive suspenderet fra handlen i Shanghai. Fortsætter tabene i fjerde år, vil selskabet blive afnoteret. Cosco har ikke lagt skjul på, at frasalget skyldes denne ydmygende konsekvens.

SeaIntel: Cosco i eksplosiv fremgang på Asien-Europa

Kinesisk storreder ser rødt 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs