ShippingWatch

Raterne i tørlast på vej ud af mørket

Væksten i tørlastflåden er stærkt aftagende, og det vil sammen med øget asiatisk eksport og amerikansk økonomi løfte de svage tørlastrater allerede i indeværende år, vurderer Deutsche Bank.

Raterne for tørlast vil blive bedre og løfte sig fra de uholdbare niveauer i takt med, at overkapaciteten af skibe aftager og efterspørgslen efter asiatiske eksportvarer stiger og den amerikanske økonomi forbedrer sig. Det vurderer Deutsche Bank ifølge Bloomberg.

Cargill afviser at blive permanent skibsreder 

"Det vil i virkeligheden blive drevet af en massiv nedgang i flådevæksten i indeværende år, næste år og året efter igen," siger Michael Lewis, managing director og global head of commodities research i Deutsche Bank, på et møde i Singapore tirsdag:

"Det understøttes også af, at væksten i den asiatiske eksport er på vej op godt hjulpet af den amerikanske økonomi samt den kendsgerning, at fragtraterne er på niveau, vi ikke mener er holdbare."

Weco Group opbygger bulk-rederi 

Mens der er generelle bekymringer over, at udviklingen i kinesisk økonomi bærer en stor del af ansvaret for de faldende rater, er der også på dette punkt lys forude ifølge Michael Lewis.

Den globale udvikling i tørlastflåden forventes at stige 7,4 procent i 2013 og 4,1 procent i 2014 ifølge mæglervirksomheden Clarkson.

Norden vil købe flere økoskibe 

Danske ex-chefer i d'Amico bag nyt bulkrederi

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs