ShippingWatch

Danske ex-chefer i d'Amico bag nyt bulkrederi

De tre tidligere kolleger i d'Amico Shipping, Thomas Ringberg, Kennet Bjerg-Nielsen og Thomas Jakobsen, har etableret tørlastrederiet Centurion Bulk, der skal drives fra Singapore og Monaco.

Foto: Hapag-Lloyd

Tre danske shippingfolk, der indtil efteråret 2012 indtog ledende poster i italienske d'Amico Dry, har etableret eget tørlastselskab med base i Singapore og Monaco. Virksomheden er allerede aktiv med seks skibe i drift. 

De tre tidligere kolleger Thomas Ringberg, Kennet Bjerg-Nielsen og Thomas Jakobsen vil gennem det nystiftede selskab Centurion Bulk satse på chartering og drift inden for især Handymax og Supramax.

Bimco: Tørlast på sporet efter fem års nedtur 

"Vi glæder os meget til at komme i gang med vores nye virksomhed. Shippingindustrien oplever betydelige udfordringer med overudbud af skibe og generel stor volatilitet, som påvirker kundernes og redernes muligheder på den længere bane, hvor vi i stedet ser et aktivt  og attraktivt nærliggende marked," siger Kennet Bjerg-Nielsen til ShippingWatch.

Lissan Coal Company

Med i ejerkredsen af det nye tørlastselskab er foruden de tre danske working partnere med Thomas Ringberg som adm. direktør og partner og Kennet Bjerg-Nielsen og Thomas Jakobsen som direktører og partnere også olie- og distributionsselskabet Lissan Coal Company. Selskabet er en del af LCC Group, der med en vifte af services i energisektoren er repræsenteret i lande som Storbritannien, Irland, Spanien og USA.

 

"I LCC har vi en stærk partner, der komplementerer vores egen forretning. I et historisk lavt marked ser vi timingen som yderst attraktiv," siger Kennet Bjerg-Nielsen.

Såvel Thomas Ringberg som Kennet Bjerg-Nielsen og Thomas Jakobsen har i deres tilsammen 45 år i shippingindustrien været kommercielt ansvarlige for kontorer i forskellige shippingselskaber i Europa, USA og Asien.

Centurion Bulk er hjemmehørende i Singapore, men aktiviteterne drives også ud af Monaco. Allerede sidste efterår var der forlydender om, at de tre danskere forlod d'Amico med henblik på at etablere eget selskab.

De tre partnere

Adm. direktør Thomas Ringberg indledte sin shippingkarriere på ledelsesniveau i Norden Tanker & Bulkers Singapore som assistant chartering manager i perioden 202-2004,  og han var med i etableringen af rederiets tørlastaktiviteter i Asien. Siden fulgte en periode i Norden Danmark som tonnage procurement manager/senior chartering, indtil han tiltrådte d'Amico Dry i 2006, hvor han sluttede som vice president og direktør for rederiets afdeling i Singapore.

1500 shippingfolk samles til networking i København 

Kennet Bjerg-Nielsen har ligeledes haft sin shippingopvækst i danske Norden, først i Nordamerika som chartering manager og senere i rederiets hovedkvarter i Danmark. Fra 2006-2008 var han chef for de amerikanske aktiviteter i Atlas Shipping, indtil han i 2009 tiltrådte d'Amico Dry som general manager i Monaco.

Den tredje partner i Centurion Bulk, Thomas Møller Jakobsen, har tilbragt hovedparten af sin karriere i Eitzen Bulk, først som senior chartering manager i Danmark, og i perioden 2006-2010 som chef for rederiets nordamerikanske aktiviteter.

Fra 2011 og indtil etableringen af det nye Centurion Bulk i marts 2013 var Thomas Møller Jakobsen chef for d'Amico Shippings USA-kontor, som han selv etablerede.

Mægler: Markant stemningsskifte i tørlast  

Golden Ocean ser tre gode år forude for bulk 

Norden: Overkapaciteten bliver reduceret  

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs