Shipping: Behov for udveksling af informationer

For at øge effektiviteten og ikke mindst sikkerheden i shipping er det nødvendigt med øget samarbejde og gennemsigtighed, lyder budskabet fra flere aktører.
Foto: IMO
Foto: IMO

Der er behov for øget gennemsigtighed og informationsdeling for virkelig at kunne forbedre effektiviteten og sikkerheden i shippingindustrien, mener flere eksperter på et møde arrangeret af Lloyd's List, skriver mediet.

Der er stadig for mange skibe i dårlig stand på farvandene, der trodser sikkerhedsprocedurer, mente flere på mødet, og der er lang vej igen, konstaterede RightShips direktør Warwick Norman, der mener, at større informationsdeling skibene imellem vil lægge et pres på dem, der bryder reglerne. Men selv det kan blive svært, mener Mohammaed Sharaf, direktør for DP World group:

Når det kommer til gennemsigtighed, så gemmer alle sig. Alle snakker med hinanden en gang imellem, men ingen er villige til at dele informationer," sagde han ifølge Lloyd's List.

Men svaret er større samarbejde mellem rederier, befragtere og havne, mener head of shipping hos Shell, Grahaeme Henderson:

"Det er bare et spørgsmål om at få det til at ske. Ved at arbejde tæt sammen kan vi dele."

Filippinske søfolk: Mange søfartsskoler bør lukkes

Konsolideringen er sat på standby i shippingbranchen

Rederier: Åbenhed skal gavne forretningen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også