NYK venter fremgang trods ratedyk på Asien-Europa

Det japanske-baserede rederi Nippon Yusen venter fremgang på såvel top- som bundlinje i regnskabsåret 2013/14, der startede 1. april.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine
AF RITZAU FINANS

Fremgang er nøgleordet for det det japanske-baserede rederi Nippon Yusen. Både top- og bundlinje forventes at stige i det kommende regnskabsår. Containershipping-delen, som var underskudsgivende i det forgangne regnskabsår, ventes at give overskud i indeværende regnskabsår.

Samlet forventer Nippon Yusen-gruppen at realisere en omsætning i år på 2090 mia. yen sammenlignet med 1897 mia. yen sidste regnskabsår, og nettoresultatet ventes at stige til 27 mia. yen fra 18,8 mia. yen.

Ses på det, som Nippon Yusen kalder Global Logistics og specifikt på "Liner", som primært omfatter containershippingdelen, så venter selskabet her en omsætning på 613 mia. yen og et segmentresultat på 15 mia. yen. Det vil i givet fald være en fremgang i omsætningen på 76,9 mia. yen og en stigning i resultatet på 16,6 mia. yen.

Selskabet udtrykker ligeledes forventninger til fragtmængder og rater. På ruterne mellem Asien og Nordamerika venter rederiet en stigning i raterne fra indeks 104 til indeks 107, mens der på transport mellem Asien og Europa ventes et ratefald til indeks 77 fra indeks 80.

På Asien-Nordamerika venter selskabet endvidere at skulle foretage 634 mio. containerløft (20 fods containere, red) i 2013/14, svarende til en stigning på 10 pct., mens der på Asien Europa ventes en stigning på 12 pct. til 520 mio. containerløft.

Containerrederne har tabt 6,9 mia. USD 

Redere overvejer ændringer på Asien-Sydamerika 

Svage tegn fra flere asiatiske rederier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også