ShippingWatch

Analytiker hælder mest til stigende spotrater

Sydbanks analytiker Jacob Pedersen tror ikke på, at de nuværende lave spotrater inden for containerfragt varer ved.

Foto: Wärtsila

Sydbanks analytiker Jacob Pedersen tror ikke på, at de nuværende lave spotrater inden for containerfragt varer ved. Det skriver han i en kommentar oven på denne uges fortsatte fald i raterne ifølge Shanghai Shipping Exchange.

På den korte bane kan raterne godt falde yderligere, mener analytikeren, trods deres "uholdbart lave" niveau for A.P. Møller - Maersk og de andre store containerrederier. Men på den længere bane vil de formentlig få løftet niveauet, skriver Jacob Pedersen, og nævner tre årsager:

Rederierne har tidligere vendt store tab til pæne overskud via oplægninger og kapacitetstilpasninger. Længere tids tabsgivende rater vil accelerere denne proces. Langt de fleste containerrederier har tabt penge i 2012 – og de har dårligt råd til endnu et år med tilsvarende – eller måske større tab. Og kunderne har faktisk en vis forståelse for, at containerrederierne må tjene penge. Af den grund, samt at Maersks indtjening ikke er så følsom over for udsving i spotraterne på grund af en overvægt af lange kontrakter, fastholder Sydbank sin købsanbefaling på Maersk-aktierne.

"Vores forventning om et overskud på ca. 8 mia. kr. i år i Maersk Line er dog aktuelt udfordret - selv om Maersk Line formentlig i et acceptabelt 1. kvartal har tjent ca. 2,1 mia. kr.," skriver Jacob Pedersen, men tilføjer:

"Forbliver raterne på de aktuelle niveauer er vi nødt til at sænke estimaterne – men vi hælder mere til stigende spotrater fra de aktuelle niveauer i de kommende kvartaler – selv om de næste få uger kan vise yderligere (men aftagende) fald."

Maersk Line: Vi vil forsvare os uanset prisen

Rateindeks dykker for femte uge i træk

Smedegaard: Dårlig timing for Triple-E 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs