Rateindeks dykker for femte uge i træk

Det vigtige fragtrateindeks Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, faldt med 2,8 pct. til 1086,04 point i ugen, der slutter fredag. Asien-Europa faldet med 6,9 pct.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Det vigtige fragtrateindeks Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, faldt med 2,8 pct. til 1086,04 point i ugen, der slutter fredag.

Det viser den seneste opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange.

Raterne på den vigtige handelsrute mellem Asien og Europa fortsætter til Maersk Line og andre rederiers store fortrydelse sin nedtur, og i ugen, der slutter
fredag faldt raterne med 65 dollar per tyvefodscontainer, teu, til 875 dollar. Det svarer til et fald på 6,9 pct. i forhold til sidste uges niveau på 940
dollar per teu.

Fragtraterne har været under tungt pres i de seneste uger, hvor spotprisen for fragt af en tyvefodscontainer, teu, fra Asien til Europa er faldet med 483 dollar til 940 dollar siden den 15. marts, hvor flere af de store rederier implementerede massive ratestigninger på ruten.

Blandt andre Maersk Line, A.P. Møller - Mærsks containerrederi, har desuden varslet stigninger på Asien-Europa-ruterne fra den 15. april, men de varslede stigninger blev for nylig udskudt til den 1. maj, hvilket kan være en del af forklaringen på den manglende ratesucces.

Drewry: Kun drastiske midler kan stoppe nye ratefald

SeaIntel: Rate på Asien-Europa i frit fald

Containerrater dykker drastisk igen  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også